PKN
Protestantse Gemeente Lexmond
 
Maatregelen ten tijde van COVID-19... Maatregelen ten tijde van COVID-19...Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen om het coronavirus te bestrijden is het nodig om als kerkelijke gemeenschap aanpassingen door te voeren.  Hiertoe zijn wij wettelijk verplicht, maar ook wij voelen ons als geloofsgemeenschap verantwoordelijk voor het indammen van het virus.

We worden opgeroepen tot voorzichtigheid en terughoudendheid.  Voor het houden van kerkdiensten is een uitzondering gemaakt, waar we gebruik van maken. Ook voor activiteiten voor basisschoolkinderen is een uitzondering. Verder is het beleid om samenkomsten zoveel mogelijk te vermijden.  

We zijn een vrijwilligersorganisatie. Dit moet gelegenheid geven aan mensen om een eigen afweging te maken. Als mensen liever niet meewerken aan een activiteit die wel doorgaat, dan respecteren we dat. Voor de activiteiten die vervallen wordt er gezocht naar alternatieven, het zij later in de tijd of op een andere manier.

Iedere bezoeker van (een activiteit van) Lux Mundi is klachtenvrij, past handhygiëne toe en neemt de 1,5 meter-maatregel in acht. 

Concreet betekent het verder dat:
 • De ochtenddiensten met mensen uit één wijk in de kerk kunnen doorgaan. Dit geldt ook voor de  crèche, kindernevendienst en de tienerdienst. Iedere week is een wijk welkom in de dienst. Wijkleden kunnen zich aanmelden via scriba@lux-mundi.nl. Er is plaats voor maximaal 30 personen.
 • De avonddiensten door kunnen gaan. ook hier geldt een maximum van 30 personen.
 • Bij het betreden en verlaten van de kerk voor een kerkdienst wordt het dragen van een mondkapje dringend geadviseerd.
 • De clubs en catechese tot en met 17 jaar door kunnen gaan. Bij deze activiteiten worden de door het RIVM afgegeven adviezen opgevolgd.
 • Er zijn activiteiten die niet door gaan:
  • Koffieochtenden voorlopig niet, de eerste koffieochtend op 8 oktober vervalt.
  • De peuterochtend van 4 oktober vervalt, er komt later in het seizoen een nieuwe datum.
  • De Jeugdwerkbijeenkomst van 5 oktober vervalt, er wordt gezocht naar een nieuwe datum.
  • De Kerk op Schoot dienst van 18 oktober vervalt, er wordt gezocht naar een nieuwe datum.
 • Kerkelijke vergaderingen en bijeenkomsten: We gaan weer online vergaderen.
Al met al best een tegenvaller om activiteiten die met veel enthousiasme voorbereid en gepland zijn te moeten afzeggen of te verplaatsen. Het zijn onzekere tijden wat dat betreft. Laten we hopen dat de maatregelen die we als samenleving en kerk nemen effect scoren! Hopend en vertrouwend dat we er met elkaar de moed in kunnen houden en dat we ons steeds gedragen mogen weten door de zegen van onze Heer.

Namens de kerkenraad,

Teun-Jan den Besten, preses
Gerry de Bruin, scriba

Oktober 2020
 
terug
 
 

Ds. J. de Jong-Buursma, Gorinchem
datum en tijdstip 25-10-2020 om 10:00
meer details

Avondgebed
datum en tijdstip 25-10-2020 om 18:30
meer details

Ds.J. Greven, Blaricum
datum en tijdstip 01-11-2020 om 10:00
meer details

Ds. N.Rijneveld-Schep
datum en tijdstip 01-11-2020 om 18:30
meer details

 
Lux Mundi op Twitter
 
Opmerkingen over deze website?
webmasterluxmundi@gmail.com
 
AVG & foto's
Met ingang van mei 2018 zal het foto-album niet meer worden geactualiseerd. Volg ons op Facebook om onze meest recente foto's te bekijken.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.