PKN
Protestantse Gemeente Lexmond
 
Een zorgzame kerk Een zorgzame kerk

Applaus voor de zorg... welgemeende waardering kregen mensen die in zorg werkten in de weken waarin Corona voor vele zo dichtbij voelde. Hoe gaat het nu met ze? Hoe kijken zij terug en vooruit? Wat houdt hen op de been? Vanuit onze geloofsgemeenschap en daarbuiten vertelden vier mensen op 13 september iets over hun beleving. We hoorden over hun motivatie voor het werk, hun uithoudingsvermogen, hun plezier en hun 'zorgen'.

In het christendom is de 'dienst der barmhartigheid' altijd belangrijk geweest. Geloof beleef je niet alleen in woorden, maar ook in daden. Voor zorgmedewerkers is dit misschien dubbel waar: zij steken het liefst de handen uit de mouwen. Daarom is het extra bijzonder dat we vier mensen bereid gevonden hebben hun verhaal met ons te delen en in gesprek te gaan. Carla Aantjes, Thirza van de Kraats, Tom van der Meij en Saskia Houtman deelden in de avonddienst hun ervaringen. Daarom heen horen we muziek op de vleugel van Carmen Eveleens en een korte meditatie.

De dienst waarin Ciska Stark voorgaat en Ruth van Leer de introducties verzorgd is voorbereid met leden van de Commissie Bijzondere Avonddiensten en de gespreksleiding is in handen van Erwin Verboom. Via deze link is de dienst terug te kijken. (de dienst begint op 6.40).

terug
 
 

1e Advent, ds. G. den Hartogh, Krimpen ad Ijssel
datum en tijdstip 03-12-2023 om 10:00
meer details

2e Advent, Ds H.A. Heuver
datum en tijdstip 10-12-2023 om 10:00
meer details

Engelen, met mw. N. Rijneveld-Schep, Lopik
datum en tijdstip 10-12-2023 om 18:30
meer details

3e Advent, ds. J. Visser, Ermelo
datum en tijdstip 17-12-2023 om 10:00
meer details

 
Opmerkingen over deze website?
webmasterluxmundi@gmail.com
 
AVG & foto's
Met ingang van mei 2018 zal het foto-album niet meer worden geactualiseerd. Volg ons op Facebook om onze meest recente foto's te bekijken.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.