PKN
Protestantse Gemeente Lexmond
 
Jongeren gespreksgroep

Jongeren gespreksgroep

Uitnodiging gespreksbijeenkomst jongeren en ouders van jonge gezinnen

Enige tijd geleden hebben we onder de jongeren vanaf 18 jaar in onze gemeente een enquête verspreid over hun plek in de gemeente. Naar aanleiding van die enquête zijn alle jongeren in die categorie die daar prijs op stelden uitgenodigd voor een bijeenkomst op 17 maart waarop we met elkaar nagedacht hebben over de toekomst van Lux Mundi.

Uit deze beide elementen (enquête en bezinningsavond) kwam duidelijk naar voren dat er een behoefte bestaat om met elkaar in gesprek te blijven over geloof en leven. De mooiste vorm hiervoor is een gespreksgroep.

 

 

Op 10 mei hebben we de eerste inhoudelijke avond gehad en met zo’n acht mensen een mooi gesprek gevoerd over onze plaats in de wereld en de rol van God daarin. De volgende keren behandelen we inhoudelijke thema’s die door mij zullen worden voorbereid of, mocht daar behoefte aan zijn, een thema dat ter plekke opkomt of door één van de groepsleden is voorbereid.

Langs deze weg willen we alle jongeren en ouders van jonge gezinnen die eerder niet hebben gereageerd toch de mogelijkheid geven om aan te sluiten bij deze gespreksgroep.

De volgende data komen we bij elkaar (in principe de eerste woensdagavond van de maand, met uitzondering van november (bidstond) en december (sinterklaas)):

6 juni
5 september
3 oktober
14 november
12 december

De bijeenkomsten vinden plaats in Lux Mundi en beginnen om 20:30 uur.

Hopelijk mogen we je bij één van de bijeenkomsten begroeten!

Namens de leden van de gespreksgroep,

Ds. Jan Visser
 

terug
 
 

Pinksteren, Prof. dr. K. Spronk
datum en tijdstip 31-05-2020 om 09:30
meer details

Moderamen
datum en tijdstip 02-06-2020 om 19:30
meer details

Lux Mundi Fair
datum en tijdstip 06-06-2020 om 10:00
meer details

dr. A. van der Dussen, Eindhoven
datum en tijdstip 07-06-2020 om 09:30
meer details

 
Lux Mundi op Twitter
 
Opmerkingen over deze website?
webmasterluxmundi@gmail.com
 
AVG & foto's
Met ingang van mei 2018 zal het foto-album niet meer worden geactualiseerd. Volg ons op Facebook om onze meest recente foto's te bekijken.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.