PKN
Protestantse Gemeente Lexmond
 
#kerstinvijfheerenlanden #kerststalinvijfheerenlanden

#kerstinvijfheerenlanden #kerststalinvijfheerenlanden

29 november - Waar denk jij aan bij kerstnacht? Misschien denk je wel aan ontmoetingen rond de tafel, denk je aan kerstliederen in de kerk? Of sta jij stil bij dat wonderlijke verhaal wat zich in die kerstnacht afspeelde in en rond de kerststal? Denk je aan versierde huizen en ramen, of aan kerstpost waarmee je de ander het goede wenst?

Dit jaar géén kerstnachtdienst in een volgepakt Lux Mundi. Maar wat dan wel? Vanaf eerste Advent zal Kerst steeds meer zichtbaar worden op het dorp, online en in de regio. Engelen wijzen ons de weg door achter ramen te verschijnen, door post te versturen, misschien staat er wel een engel bij u/ jou op de stoep!

Samen onderweg naar Kerst. Doet u, doe jij mee? Via onder andere de Brief op Zondag, de website en social media zullen we iedereen uitnodigen om mee te doen. Samen bouwen we een kerststal en gaan we op engelentocht. Samen inspireren we elkaar met post en ontmoeting. Samen maken we het verhaal van Kerst zichtbaar op de dorpen en in onze huizen. Misschien klinkt het nog wat cryptisch, maar hou vooral de communicatiekanalen in de gaten!


6 december – Heb jij/ heeft u hem al zien stralen, de Adventsster in de toren van de kerk? Onder die Adventsster tref je een stal, neem gerust een kijkje. Er is elke week iets meer te beleven en te luisteren! Hoe is het met (jo)uw kerststal thuis? Wordt het daar al iets drukker? Laat het ons weten op Facebook en Instagram! #kerststalinvijfheerenlanden 

Samen onderweg naar kerst! Doet u, doe jij mee? Vanaf zaterdag 5 december kun je terecht bij De Spar voor een poster van een engel of een engel om te knutselen. Zet de engel in je raam, hang de poster zichtbaar op. Tussen 12 en 27 december zijn kinderen dan in de gelegenheid om hun eigen Engelentocht in Lexmond of Hei- en Boeicop te lopen. Heb je thuis al een (andere) engel? Maak ook deze zichtbaar in je raam! De poster is overigens ook hier (zwart-wit) en hier (kleur) te downloaden. Meer informatie over de Engelentocht volgt volgende week. #kerstinvijfheerenlanden 

Jij bent een engel! Dat is te lezen op de 1000(!) ansichtkaarten die vanaf 5 december gratis verkrijgbaar zijn bij de Lexmondse middenstand. Neem er gerust een paar mee en verstuur ze naar degenen die een engel voor jou zijn geweest in de afgelopen periode. 

Met kerststallen, engelen en post maken we kerst zichtbaar voor elkaar, op het dorp en online! 

Algemeen - Op social media zullen we werken met de hashtags #kerststalinvijfheerenlanden en #kerstinvijfheerenlanden. Online is Lux Mundi te vinden op www.facebook.com/luxmundilexmond, www.instagram.com/luxmundilexmond, www.youtube.com/luxmundilexmond. Ook zonder lidmaatschap van deze platforms kunt u/ jij een kijkje nemen door op de links te klikken.

Evangelisatiecommissie
terug
 
 

ds. S. de Vries, Utrecht
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10:00
meer details

Geef Licht! - Stef Bos
datum en tijdstip 06-12-2020 om 18:30
meer details

ds. K.D. van den Hout, Woudrichem
datum en tijdstip 13-12-2020 om 10:00
meer details

TOP 2000
datum en tijdstip 13-12-2020 om 18:30
meer details

 
Lux Mundi op Twitter
 
Opmerkingen over deze website?
webmasterluxmundi@gmail.com
 
AVG & foto's
Met ingang van mei 2018 zal het foto-album niet meer worden geactualiseerd. Volg ons op Facebook om onze meest recente foto's te bekijken.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.