PKN
Protestantse Gemeente Lexmond
 
Met hart en ziel, vieren en verbinden Met hart en ziel, vieren en verbindenMet hart en ziel hebben we als kerkelijke gemeente Lux Mundi dit jaar gekozen voor het jaarthema „Vieren en Verbinden”. Vieren en Verbinden: het zijn begrippen die onlosmakelijk verbonden zijn met dat wat Lux Mundi wil zijn. Daar horen ook de woorden Hart en Ziel bij, omdat dat iets over de intentie zegt waarmee we als kerk gemeente willen zijn. Waar het hart vol van is! Mooier kan het eigenlijk niet gezegd worden. Het zijn prachtige woorden die het komende jaar handen en voeten krijgen in de wijze waarop we als Lux Mundi aan het werk zijn. Vieren en verbinden gaat niet alleen over dat we binnen de muren van het kerkgebouw doen. Het zegt ook iets over hoe we buiten de kerk actief willen zijn.

We willen met hart en ziel onze kerkdiensten vieren en met elkaar beleven. Gastvrij voor een ieder die daarbij aanwezig wil zijn. Vieren en verbinden gaat echter verder. We zoeken als kerk verbinding met onze omgeving. Dichtbij en veraf. In die zin wordt het verbinden ook zichtbaar in de diaconale activiteiten die we doen, in het werk van de zending, het werelddiaconaat en de ontwikkelingssamenwerking.

Tijdens (groot)huisbezoeken en gemeente-avonden zijn we met elkaar in gesprek rond en vanuit het Woord dat richting geeft en inspireert over dat wat ons bezielt, over dat wat geloven betekent voor ons zelf, voor ons gezin en voor de omgeving waarin we wonen.

Een kerk vorm je niet in je eentje:  we zijn er van overtuigd dat het licht van Christus juist zichtbaar wordt in het samen zijn en het met elkaar vieren en beleven. Ook vanuit dat perspectief willen we verbinding maken en een warm welkom geven aan een ieder die daarbij aanwezig wil zijn. Waar de kachel brandt, komen mensen zich warmen. Vieren en verbinden en met hart en ziel welkom zijn: met vragen, met antwoorden, met twijfel, zekerheden en onzekerheden. Jong of oud. Vieren doe je met elkaar en op een wijze waarbij je jezelf kunt zijn.

Lux Mundi wil een gemeente zijn, waar je je thuis voelt en welkom weet. Tijdens het startweekend in september 2014 staan de begrippen, hart, ziel, vieren en verbinden centraal. Gedurende het jaarprogramma geven we meer vorm aan deze woorden: in kerkdiensten, tijdens de catechese, het jeugdwerk, gespreksavonden en alle vormen van kerk binnen en buiten ons kerkgebouw. Het jaarthema bevat inspirerende woorden waar we als gemeente Lux Mundi mee aan de slag moeten.

terug
 
 

Mw. J.B. van den Berg-Kersbergen, Hoogblokland
datum en tijdstip 25-02-2024 om 10:00
meer details

Leerdienst Ga mee, ds. C. van der Kooi, Driebergen
datum en tijdstip 25-02-2024 om 18:30
meer details

ds. S. de Vries, Utrecht
datum en tijdstip 03-03-2024 om 10:00
meer details

Leerdienst Ga mee, Ds. S. Janse, Ameide
datum en tijdstip 03-03-2024 om 18:30
meer details

 
Opmerkingen over deze website?
webmasterluxmundi@gmail.com
 
AVG & foto's
Met ingang van mei 2018 zal het foto-album niet meer worden geactualiseerd. Volg ons op Facebook om onze meest recente foto's te bekijken.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.