PKN
Protestantse Gemeente Lexmond
 
Kerk zijn ten tijde van COVID-19...

Kerk zijn ten tijde van COVID-19...

Wat kan een wereld in een tijdsbestek van een aantal maanden veranderen.... Zorgen om de gezondheid van onszelf en die van anderen. Zorgen om grote economische onzekerheden en zorgen of ons dagelijks leven, zoals we dat kenden, wel weer terugkomt. Wat zouden we elkaar als gemeente graag ontmoeten in ons kerkelijk centrum om ons te laten bemoedigen door de boodschap van het Evangelie en onze zorgen te delen of van ons af te zingen, begeleid door prachtig orgelspel.

Aanscherping van de Coronamaatregelen - 15 januari 2021

Na de toespraak van premier Rutte maandagavond 14 december was er in eerste instantie een gevoel van opluchting, de kerken worden niet genoemd. Maar al snel kwam er een oproep van de PKN om zoveel mogelijk online de kerkdiensten te verzorgen en het aantal fysieke contacten zoveel mogelijk te beperken. Wij vinden dat we als kerk gehoor moeten geven aan de oproep. Wij staan niet met de rug naar de samenleving maar proberen er midden in te staan. Als er overal beperkingen zijn lijkt het ons juist om daarin mee te gaan. Ook vinden we het een passend gebaar richting zorgmedewerkers en kwetsbare mensen om ons heen.

Daarom worden diensten vanaf 14 december 2020 alleen online verzorgd. Alleen de mensen die een functie hebben zullen aanwezig zijn, net zoals in het voorjaar. 

We hopen en bidden om betere tijden waarin weer voluit gevierd en gezongen kan worden!

De orde van dienst van 11 april 2021 vindt u hier.
De orde van dienst bevat ook de collecte-informatie
De link naar de kerkwebradio om de dienst mee te luisteren vindt u hier.
De link naar het Youtube-kanaal van Lux Mundi om de dienst te bekijken vindt u hier.

Mocht u/ jij Lux Mundi bezoeken of deelnemen aan een door Lux Mundi georganiseerde activiteit, dan vragen wij een ieder de door de overheid geadviseerde maatregelen te hanteren. Wij noemen expliciet handhygiene en de 1,5 metermaatregel. Daarnaast wijzen we erop dat bij gezondheidsklachten die kunnen wijzen op COVID-19 deelname niet kan plaatsvinden, want bij klachten blijf je thuis en laat je je testen.

Tot slot vindt u hier onze Facebook-pagina, neem ook daar gerust een kijkje om geinformeerd, geinspireerd of bemoedigd te raken.

We hopen en bidden met en voor elkaar dat we deze crisis snel te boven komen en dat we elkaar spoedig kunnen ontmoeten in Lux Mundi!

Namens de kerkenraad,

Teun-Jan den Besten

terug
 
 

Ds. C. van der Kooi, Driebergen
datum en tijdstip 18-04-2021 om 09:30
meer details

Dr. G. den Hartogh, Krimpen ad IJssel
datum en tijdstip 25-04-2021 om 09:30
meer details

Meditatieve wandeling
datum en tijdstip 25-04-2021 om 18:30
meer details

Ds. E. Gruteke-Vissia, Hilversum
datum en tijdstip 02-05-2021 om 09:30
meer details

 
Opmerkingen over deze website?
webmasterluxmundi@gmail.com
 
AVG & foto's
Met ingang van mei 2018 zal het foto-album niet meer worden geactualiseerd. Volg ons op Facebook om onze meest recente foto's te bekijken.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.