PKN
Protestantse Gemeente Lexmond
 
Geloofsgemeenschap in de kerk, in het dorp én online!

Geloofsgemeenschap in de kerk, in het dorp én online!

Wat kan een wereld veranderen.... Zorgen om de gezondheid van onszelf en die van anderen. Zorgen om grote economische onzekerheden en zorgen of ons dagelijks leven, zoals we dat kenden, wel weer terugkomt. Er liggen meer dan twee jaar achter ons waarin een pandemie ons in de greep hield. En gelukkig; momenteel zijn er geen geldende beperkende maatregelen!Onze verantwoordelijkheid

Ten tijde van de maatregelen om het coronavirus te bestrijden is het nodig geweest om als kerkelijke gemeenschap aanpassingen door te voeren. Hiertoe zijn wij wettelijk verplicht, maar ook wij voelen ons als geloofsgemeenschap verantwoordelijk voor het indammen van het virus.

We zijn een vrijwilligersorganisatie. Dit moet gelegenheid geven aan mensen om een eigen afweging te maken. Als mensen liever niet meewerken aan een activiteit die wél doorgaat, dan respecteren we dat. Voor de activiteiten die vervallen wordt er gezocht naar alternatieven, het zij later in de tijd of op een andere manier.

Aanpassing van de Coronamaatregelen - 25 februari 2022

De PKN heeft, in navolging van de persconferentie van vorige week, ook het advies voor de kerkgang versoepeld. Vanaf zondag 27 februari 2022 kunnen we weer naar de kerk zonder ons op te geven. We mogen ook weer koffie drinken na de dienst. Op verschillende plaatsen in de kerk wordt koffie neergezet, zodat we niet in één grote groep voor de koffie staan te wachten. Het is fijn dat dit weer kan en we met elkaar in de kerk kunnen zijn. Laten we voorzichtig blijven en begrip hebben voor elkaar. 

Online kerkdiensten

De orde van dienst voor de dienst van zondag 19 maart 2023 10.00 uur vindt u hier.
De orde van dienst bevat ook de collecteinformatie
De link naar de kerkwebradio om de dienst mee te luisteren vindt u hier.
De link naar het Youtube-kanaal van Lux Mundi om de dienst te bekijken vindt u hier.

Tot slot vindt u hier onze Facebook-pagina, neem ook daar gerust een kijkje om geinformeerd, geinspireerd of bemoedigd te raken.

We hopen en bidden met en voor elkaar dat we deze crisis snel te boven komen en dat we elkaar kunnen blijven ontmoeten in Lux Mundi!

Namens de kerkenraad,

Frank Koen

terug
 
 

Dr. J. Greven, Blaricum
datum en tijdstip 26-03-2023 om 09:30
meer details

Ds. S. Janse, Ameide
datum en tijdstip 26-03-2023 om 18:30
meer details

Palmpasen, ds. M.A.T. van der Kooi-Dijkstra, Driebergen
datum en tijdstip 02-04-2023 om 09:30
meer details

Palmpasen, Evensong
datum en tijdstip 02-04-2023 om 19:30
meer details

 
Opmerkingen over deze website?
webmasterluxmundi@gmail.com
 
AVG & foto's
Met ingang van mei 2018 zal het foto-album niet meer worden geactualiseerd. Volg ons op Facebook om onze meest recente foto's te bekijken.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.