PKN
Protestantse Gemeente Lexmond
 
Kerk zijn ten tijde van COVID-19...

Kerk zijn ten tijde van COVID-19...

Wat kan een wereld in een tijdsbestek van een aantal maanden veranderen.... Zorgen om de gezondheid van onszelf en die van anderen. Zorgen om grote economische onzekerheden en zorgen of ons dagelijks leven, zoals we dat kenden, wel weer terugkomt. Wat zouden we elkaar als gemeente graag ontmoeten in ons kerkelijk centrum om ons te laten bemoedigen door de boodschap van het Evangelie en onze zorgen te delen of van ons af te zingen, begeleid door prachtig orgelspel.

Fysiek elkaar ontmoeten kan inmiddels weer, maar onder strikte voorwaarden. Vanaf 22 maart wordt elke zondagmorgen om 9.30 uur een online kerkdienst verzorgen. Vanf juli 2020 kan de eredienst afwisselend door verschillende wijken bezocht worden. Tijdens de eredienst is er geen sprake van samenzang. Een kleine cantorij van vier personen neemt op gepaste afstand van elkaar en de gemeente de samenzang voor haar rekening. Op deze manier willen we Gods woord van liefde en genade blijvend laten spreken en zoveel mogelijk met elkaar beleven. 

De orde van dienst van 27 september 09.30 uur vindt u hier.
De link naar de kerkwebradio om de dienst mee te luisteren vindt u hier.
De link naar het Youtube-kanaal van Lux Mundi om de dienst te bekijken vindt u hier.

Mocht u/ jij Lux Mundi bezoeken of deelnemen aan een door Lux Mundi georganiseerde activiteit, dan vragen wij een ieder de door de overheid geadviseerde maatregelen te hanteren. Wij noemen expliciet handhygiene en de 1,5 metermaatregel. Daarnaast wijzen we erop dat bij gezondheidsklachten die kunnen wijzen op COVID-19 deelname niet kan plaatsvinden, want bij klachten blijf je thuis en laat je je testen.

Tot slot vindt u hier onze Facebook-pagina, neem ook daar gerust een kijkje om geinformeerd, geinspireerd of bemoedigd te raken.

We hopen en bidden met en voor elkaar dat we deze crisis snel te boven komen en dat we elkaar spoedig kunnen ontmoeten in Lux Mundi!

Namens de kerkenraad,

Teun-Jan den Besten

terug
 
 

Ds. N. Dijkstra-Algra, Houten
datum en tijdstip 27-09-2020 om 09:30
meer details

Goud van Oud
datum en tijdstip 27-09-2020 om 18:30
meer details

Ds. J. van Zelderen, Broek op Langendijk
datum en tijdstip 04-10-2020 om 09:30
meer details

Ds. W. A. Roskam, Utrecht
datum en tijdstip 04-10-2020 om 18:30
meer details

 
Lux Mundi op Twitter
 
Opmerkingen over deze website?
webmasterluxmundi@gmail.com
 
AVG & foto's
Met ingang van mei 2018 zal het foto-album niet meer worden geactualiseerd. Volg ons op Facebook om onze meest recente foto's te bekijken.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.