PKN
Protestantse Gemeente Lexmond
 
PaasChallenge 2021 PaasChallenge 2021


Doe mee met de PaasChallenge 2021 – De Weg door Jeruzalem! Dit spel neemt je mee door de stad Jeruzalem in de tijd van Jezus. Je kiest in het begin van het spel één van de vier karakters:
  • Claudia: een powervrouw die haar tijd ver vooruit is
  • Juda: een man die leeft voor liefde
  • Jozef: een spirituele leider
  • Jozua: een echte vrijheidsstrijder
Je mag als vrouw ook een mannelijk karakter kiezen en als man voor Claudia. Alle vier karakters waren tijdgenoten van Jezus. Laat je daarna leiden door het verhaal. Je kunt als duo/gezin hetzelfde karakter kiezen, maar je kunt ook ieder verschillende karakters kiezen. Dat maakt voor het spelen van het spel niet uit.

Groepje van twee of gezin
In coronatijd is het niet mogelijk een groot spel met z’n allen te spelen. We houden ons aan de regels van de overheid. Je loopt de PaasChallenge daarom met mensen uit je eigen huishouden, of met een tweetal uit verschillende huishoudens. Deze voorwaarden gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar.

Duur
De PaasChallenge duurt ongeveer 1 a 1,5 uur

Coronaproof
Zorg dat je op veilige afstand van elkaar en andere mensen blijft. Probeer ruiten en objecten in het spel niet aan te raken. De organisatie zal deze ook regelmatig schoonmaken of desinfectiemiddel bij objecten plaatsen.

Meenemen
Neem de volgende zaken mee:
  • Smartphone met volle batterij (+ eventueel een powerbank) en een internetabonnement
  • op smartphone: OR scanner app (bij een Iphone werkt dit via de camera)
  • een pen of potlood
Startpunt en starttijd
Het startpunt van is Bastiaan Bosstraat 28. Dit is locatie L op het routeblad.

QR codes en route
Tijdens het spel volg je QR codes en een routeblad. Dit routeblad hangt op de eerste locatie van het spel. Maak hier een foto van met je smartphone (De organisatie legt ook enkele printjes van dit blad neer voor mensen met slechte ogen of een matige camera) Op het routeblad staan 26 locaties waarvan er maar negen echte locaties zijn. Via je smartphone krijg je te horen naar welke letter je moet gaan.

Verhaal
Tijdens het spel volg je de verhaallijn van het door jou gekozen karakter. Scan altijd de kleur/het symbool van het karakter dat je bij de start hebt gekozen. Als je met een tweetal loopt, kun je ook twee verschillende karakters kiezen.

Als je deze QR code scant krijg je een audio-bericht te horen. Scroll na het beluisteren van het audiobericht verder door naar beneden om geen opdrachten, tekst en aanwijzingen te missen!

Keuzes en scoreblad
In het spel maak je keuzes voor het door jou gekozen karakter. Deze keuzes resulteren in een score. Deze score vul je in op het scoreblad. Dit scoreblad ligt voor je klaar op locatie 1, het startpunt. Elk karakter heeft een eigen symbool om de score bij te houden.

Puzzels
Op enkele locaties speel je een puzzel. Los deze puzzels op en geef je antwoord op je smartphone in het aangegeven vakje.

Doe-opdrachten
Op enkele locaties zijn er doe-opdrachten. Voer deze uit om zo het paasverhaal echt mee te maken.

Negen locaties en einde spel
De PaasChallenge kent negen locaties. Bij de laatste locatie krijg je een klein cadeautje met een bijbehorende opdracht.

#paaschallenge
Deel natuurlijk je foto’s van de PaasChallenge op je eigen social media! Gebruik hiervoor de hashtag #paaschallenge of #luxmundi

Wij wensen je veel plezier met het spelen van de PaasChallenge 2021!
terug
 
 

Morgendienst
datum en tijdstip 01-08-2021 om 09:30
meer details

Zomerzondagavond
datum en tijdstip 01-08-2021 om 18:30
meer details

Dr. S. Janse, Ameide
datum en tijdstip 08-08-2021 om 09:30
meer details

Zomerzondagavond
datum en tijdstip 08-08-2021 om 18:30
meer details

 
Opmerkingen over deze website?
webmasterluxmundi@gmail.com
 
AVG & foto's
Met ingang van mei 2018 zal het foto-album niet meer worden geactualiseerd. Volg ons op Facebook om onze meest recente foto's te bekijken.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.