PKN
Protestantse Gemeente Lexmond
 
Startdag 'Het Goede Leven'

Programma Startdag 2020
Startdag 'Het Goede Leven'
Zondag 20 september 2020 starten we als gemeente Lux Mundi weer met een nieuw kerkelijk seizoen. Dit jaar is het thema “Het goede leven’’. Voorganger Piet van den Oever staat hier zondagmorgen uitvoerig bij stil. We starten niet alleen het kerkelijk jaar, tijdens de kerkdienst geven de Diaconie en ZWO ook het startsein voor het nieuwe project “Lux Mundi voor Oeganda”. In de nieuwsbrief bij het Profiel kon u hier al over lezen.

De dienst is voor iedereen online te volgen via de livestream of op kerkomroep.nl. We kiezen voor een online kerkdienst omdat het kerkgebouw te weinig ruimte biedt om alle gemeenteleden coronaproof te ontvangen. Op startdag willen we niemand uitsluiten, starten doe je met elkaar.

Na de dienst is er een coronaproof programma bedacht waar wel ieder gemeentelid aan kan deelnemen. Hieronder treft u de route voor een te volgen puzzeltocht. Iedereen start de route vanaf het eigen woonadres, u komt dus niet eerst naar de kerk. Te voet (in Lexmond) of met de fiets (parcour Lexmond – Hei- en Boeicop - Vianen) passeren we een aantal gemeenteleden van 75 jaar en ouder. Daar aangekomen noteert u een aanwijzing van de puzzel en is er wellicht gelegenheid voor een praatje. Het is niet de bedoeling dat u als puzzelaar bij de ouderen naar binnen gaat.

Op het grasveld bij Lux Mundi zal een rustpunt worden ingericht met Oegandese versnaperingen. Daar is op gepaste afstand ook ruimte voor ontmoeting. Omstreeks 13:00 ruimen we deze plek weer op en eindigt het programma.

We zien uit naar de startdag en bidden om goed leven voor iedereen. Ver weg, maar ook dichtbij.

Wandeltocht Startdag Lux Mundi 20 september 2020

Deze wandeltocht start ieder op zijn/haar eigen beginpunt. Kijk op het kaartje en pik de route op waar deze het dichtst langs je huis komt (of kies een willekeurig ander startpunt). Zoek je startpunt op in de onderstaande beschrijving. Als je wilt, kun je de route ook in tegengestelde richting volgen, maar dan moet je de aanwijzingen voor jezelf even spiegelen (voor gevorderden :)). Let onderweg goed op! Bij verschillende oudere gemeenteleden staat een letter in de tuin of hangt een letter voor het raam. De letters kunnen ook gewoon op de route ergens onderweg staan. Verzamel de 13 letters en zet ze in de goede volgorde, zodat er een toepasselijke term voor deze dag komt te staan. Je kunt de letters onderaan dit blad in de vakjes noteren. Veel succes en plezier!
 1. Loop vanaf Lux Mundi links de Zuidernes in
 2. Ga aan het einde van de Zuidernes linksaf de Spinhoeven in
 3. Loop twee keer met de bocht mee naar rechts en ga vanuit de Spinhoeven rechtdoor de meester Haafkensstraat in
 4. Sla linksaf de Wethouder Jan de Jongstraat in
 5. Sla rechtsaf de Berkenlaan in
 6. Volg de Berkenlaan naar links die overgaat in de Gregoriuslaan
 7. Loop langs de school en ga rechtsaf de Lijsterbeslaan op
 8. Loop de Lijsterbeslaan uit en ga de Kom Lekdijk op. Ga rechtsaf
 9. Houd op de dijk links aan
 10. Ga bij de Lexmonderwaard (nieuwe panden aan de dijk) rechtsaf naar beneden
 11. Loop door de Lexmonderwaard en ga rechtsaf de Kortenhoevenseweg op
 12. Sla linksaf de Dorpsstraat op
 13. Ga rechtsaf naar de Nes en gelijk weer rechtsaf naar de Ds. Magendansstraat
 14. Loop met de bocht mee en sla aan het einde linksaf naar de Zuidernes


Fietstocht Startdag Lux Mundi 20 september 2020


Deze fietstocht start ieder op zijn/haar eigen beginpunt. Kijk op het kaartje en pik de route op waar deze het dichtst langs je huis komt (of kies een willekeurig ander startpunt). Zoek je startpunt op in de onderstaande beschrijving. Als je wilt kun je de route ook in tegengestelde richting volgen, maar dan moet je de aanwijzingen voor jezelf even spiegelen (voor gevorderden :)). Let onderweg goed op! Bij verschillende oudere gemeenteleden staat een letter in de tuin of hangt een letter voor het raam. De letters kunnen ook gewoon op de route ergens onderweg staan. Verzamel de 13  letters en zet ze in de goede volgorde, zodat er een toepasselijke term voor deze dag komt te staan. Je kunt de letter onderaan dit blad in de vakjes noteren. Veel succes en plezier!
 1. Ga bij Lux Mundi linksaf op de Driemolensweg
 2. Rijd De Laak in (links)
 3. Tweede weg rechts de Kortenhoevenseweg in
 4. Volg de weg (die overgaat in de Lexmondse straatweg)  en ga bij Van Wiggen Bouw B.V. links de dijk op (Kolfbaanweg). Ga bovenaan de dijk rechtsaf en volg de dijk helemaal tot de splitsing (Middelwaard)  en ga rechts onder het tunneltje door.
 5. Vervolg de weg (Ringdijk)  tot de 2e stadspoort van Vianen en ga linksaf de Buitenstad in.
 6. Fiets tot het pontje (en de Ponthoeve) en keer om. Ga voor de stadpoort naar links de Zomerdijk op en ga aan het eind links de Brugdijk op. Fiets over het Sluisbrugje en ga dan rechts (langs Batenstein).
 7. Bij de rotonde rechts over het water (eerste afslag) en ga bij de volgende rotonde linksaf
 8. Ga ter hoogte van de fontein linksaf het fietspad op dat achter de appartementen langs het kanaal volgt.  Vervolg de weg aan het eind van het fietspad: Hogelandseweg. Vervolg de weg onder de snelweg A2 door en ga rechtsaf langs de hockeyvelden.
 9. Ga linksaf de Langeweg in (steek nog niet de straat over). Bij de 7e mogelijkheid oversteken. Let op, aan de overkant is geen fietspad, dus even een stukje lopen, vervolg de Langeweg en ga rechtsaf de Mariënhof in. Ga bij het bordje Mariënhof 18 t/ 100 naar rechts. Je komt dan uit bij een laan met hoge bomen: de Groene kade. Ga daar naar rechts.
 10. Eerste weg links naar Het Zand. Rijd rechtdoor tot de huizen  en rijd links het wijkje weer uit naar de Lange Waaijsteeg. Steek de weg over voor de huizen die aan de rechterkant staan. Je rijdt nu aan de voorkant van de huizen langs. Einde van de weg rechtsaf de Panoven op.
 11. Blijf langs het kanaal fietsen helemaal tot aan de Zwaanskuikenbrug bij Hei- en Boeicop en ga daar naar rechts de Heicopperweg in. Ga aan het einde van de weg naar links, langs Johan de Hoop en maak een ererondje om de boom op het parkeerterrein. Rijd weer terug en ga links het tunneltje onderdoor. Ga links de Driemolensweg op en dan weer rechts naar Lux Mundi, het beginpunt van deze routebeschrijving.


 
terug
 
 

Ds. J. de Jong-Buursma, Gorinchem
datum en tijdstip 25-10-2020 om 10:00
meer details

Avondgebed
datum en tijdstip 25-10-2020 om 18:30
meer details

Ds.J. Greven, Blaricum
datum en tijdstip 01-11-2020 om 10:00
meer details

Ds. N.Rijneveld-Schep
datum en tijdstip 01-11-2020 om 18:30
meer details

 
Lux Mundi op Twitter
 
Opmerkingen over deze website?
webmasterluxmundi@gmail.com
 
AVG & foto's
Met ingang van mei 2018 zal het foto-album niet meer worden geactualiseerd. Volg ons op Facebook om onze meest recente foto's te bekijken.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.