PKN
Protestantse Gemeente Lexmond
 
Financiën Financiën

Inleiding

Op deze pagina tref je uitgebreide informatie aan over:
1. Vrijwillige Bijdrage - Actie Kerkbalans.
2. Beheer Protestantse Gemeente Lexmond.
3. Financiële Pagina & App.
4. ANBI

Vrijwillige bijdrage - Actie Kerkbalans

Van alle gezinnen of gemeenteleden, die een eigen inkomen hebben, wordt een jaarlijkse vrijwillige bijdrage verwacht. Die bijdrage komt ten goede aan:
• Een deel wordt besteed aan het werk van en in de gemeente, zoals het in dienst hebben van een predikant, kosten van het gebouw en andere kosten die het gemeente zijn met zich meebrengen.
• Er zijn verplichte afdrachten voor het kerkelijk werk op classicaal en landelijk niveau.


Door middel van de jaarlijkse actie Kerkbalans wordt aandacht gevraagd voor de vrijwillige bijdrage aan de kerk. De vrijwillige bijdrage kan worden overgemaakt op Rabobank Lexmond IBAN: NL03RABO0336003927 t.n.v. penningmeester Protestantse Gemeente te Lexmond.

Beheer

Het College van Kerkrentmeesters wordt bijgestaan door de Commissie van Beheer. Dit college is belast met het beheer van de gebouwen en de financiën. De zorg voor een goede gang van zaken tijdens de kerkdiensten is een taak die het college toevertrouwt aan een aantal kosters. Het schoonhouden van het kerkelijk centrum gebeurt wekelijks door vrijwilligers. Bij bijzondere diensten zijn gastvrouwen aangewezen om de gang van zaken in goede banen te leiden.

Financiële Pagina & App

Lux Mundi beschikt over een financiële pagina en app (Appostel). Via zowel de app als de financiële pagina worden gemeenteleden en bezoekers van de website in de gelegenheid gesteld:

  • Bij te dragen aan de collecten in de eredienst.
  • Donaties te doen aan diaconie, kerk, onderhoud en/ of zendingswerk.
  • Collectebonnen te bestellen.
  • De Vrijwillige Bijdrage over te maken.

De financiële pagina vindt u hier.
De app (Appostel) is te downloaden in de App Store of Google Play op uw smartphone.

Appostel kent veel meer mogelijkheden dan alleen doneren, collecteren en bestellen. Op dit moment bezinnen wij ons op de overige opties. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Appostel, kijk dan hier.

Heeft u vragen over de financiele pagina of de app, neem dan contact op met de kerkrentmeester (kerkrentmeester@lux-mundi.nl) of penningmeester (penningmeester@lux-mundi.nl).

ANBI

Door hier te klikken worden ANBI-gegevens van Protestantse Gemeente Lexmond beschikbaar gesteld.

terug
 
 
Opmerkingen over deze website?
webmasterluxmundi@gmail.com
 
AVG & foto's
Met ingang van mei 2018 zal het foto-album niet meer worden geactualiseerd. Volg ons op Facebook om onze meest recente foto's te bekijken.
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.