PKN
Protestantse Gemeente Lexmond
 
Welkom bij Lux mundi, geloofsgemeenschap in de kerk, in het dorp én online! Welkom bij Lux mundi, geloofsgemeenschap in de kerk, in het dorp én online!

 Hartelijk welkom op de website van de Protestantse Gemeente Lux Mundi van Lexmond en Hei- en Boeicop. Lux Mundi wil een thuis zijn
 voor mensen...

 ... die willen zoeken naar Gods liefde voor hun leven.
 ... die de weg van Jezus Christus willen gaan.
 ... die met en voor elkaar willen samenleven.

Op de homepage én onder 'Communicatie & Contact' tref je actuele berichten uit de gemeente. Wilt u een dienst live meebeleven of later terugkijken. Klik dan hier.

Online kerkdiensten
De orde van dienst voor zondagmorgen 14 juli vindt u hier.
De link naar de kerkwebradio om de dienst mee te luisteren vindt u hier.
De link naar het Youtube-kanaal van Lux Mundi om de dienst te bekijken vindt u hier.

Tot slot vindt u hier onze Facebook-pagina, neem ook daar gerust een kijkje om geinformeerd, geinspireerd of bemoedigd te raken.

Namens de kerkenraad,

Frank Koen

 
Lux Mundi in 'Petrus in het land' Lux Mundi in 'Petrus in het land'


Durf je te geloven dat je zelf een licht bent? Onze voorganger Harmke Heuver vindt dat soms lastig, maar in de mensen in de kerk vindt ze schoonheid, kracht, liefde en licht. Ze vindt er God. 'In onze levens, hoe verschillend ook, is zoveel licht te vinden. Zoveel geloof, hoop en liefde.' Zoals gemeentelid Anton Lakerveld, die schuldhulpmaatje is en probeert om mensen uitzicht te geven op betere tijden. Of Tijmen van Zessen, die als boer manieren zoekt om zijn bedrijf zo verantwoord mogelijk te runnen. En Irene Hardenbol zorgt letterlijk voor licht: zij maakt met jongeren uit de kerk de nieuwe paaskaars. Hoor ook van de korte verhalen van Johan, Gea, Martijn en Joost-Jan. Zij schuwen de schaduw niet in hun zoektocht naar licht.

In februari 2024 werd in en rond Lux Mundi een aflevering opgenomen van het KRO-NCRV-programma 'Petrus in het land'. Aan de hand van een thema wordt in iedere aflevering een gemeente geportretteerd. Het thema van de Lexmondse aflevering van 2 maart 2024 was 'Lichtvinders'. Terugkijken? Klik dan hier.
 
 
Wij zijn Lux Mundi

Wij zijn Lux Mundi

Met elkaar zijn we Lux Mundi, een prachtig bruisende geloofsgemeenschap met ruim 700 leden. Ruim 200 mensen zijn betrokken bij het werk van onze kerk. Afgelopen tijd is er nagedacht hoe we onze kerkelijke organisatie als een goed geoliede machine soepel kunnen laten draaien. Ter ondersteuning van de kerkenraad en van de commissies gaan we aan de slag met werkgroepen. Onze dominee Harmke heeft er een prachtig filmpje over gemaakt!

Klik hier om het filmpje te bekijken.
 
Lux Mundi's Financiële Pagina & App Lux Mundi's Financiële Pagina & App
Met ingang van heden biedt Lux Mundi naast de gebruikelijke middelen ook een financiele pagina en app aan om bij te dragen aan collectes en Kerkbalans en om collectebonnen aan te schaffen. Uitgebreide informatie over de financiele pagina en Appostel vindt u hier
 
Zondagavondprogramma 2024 Zondagavondprogramma 2024

Een heel nieuw jaar ligt voor ons. En dus ook een nieuw programma Lux Mundi. In het boekje vindt u informatie over het programma voor de eerste helft van 2024. Met ook dit keer een combinatie van het zondagavondprogramma en een aantal doordeweekse activiteiten. Samen op kerkenpad, dit keer naar de Grote Kerk in Vianen. Opnieuw ‘Dichter bij het lied’ met ds. Erick Versloot. Lekker kliederen in de Kliederkerk en een mooi drieluik van leerdiensten. Goud van Oud met Palmpasen. Samen eten in de kerk. Schuif gerust aan... En wat te denken van Lux Mundi als groene kerk, en een avond over ‘Wetende onwetendheid’. En er is meer. Ook voor u en ook voor jou.

Welkom in Lux Mundi!


Voor actuele informatie betreffende bijeenkomsten, vieringen en diensten verwijzen wij u naar Facebook of Instagram.
lees meer »
 
Beleidsplan - Over grondtonen en vruchten

Beleidsplan - Over grondtonen en vruchten
Beleidsplan 2017 - 2022
 
Eind 2015 heeft de kerkenraad een aantal gemeenteleden gevraagd om een nieuw beleidsplan op te stellen voor Lux Mundi.
 
Naast het goede gebruik om dat eens in de vier jaar te doen was er dit keer een extra reden. De landelijke Protestantse Kerk heeft twee jaar geleden het initiatief genomen dit keer weer eens echt terug te keren naar de bronnen van ons geloof en van het bestaan van de kerk. ‘Back to the basics’ was het motto. Daarom heeft onze beleidscommissie in de maanden voor de zomer een aantal keren mooie en intensieve gesprekken gevoerd over wat ons ten diepste raakt. Over de grondtonen van ons geloof en over wat ons als geloofsgemeenschap aan elkaar verbindt. Ook over de open verbinding tussen de wereld om ons heen en onze gemeente als geloofs- en sociale gemeenschap maar ook over veelkleurigheid, onderlinge zorg en inwijding in het geloofsmysterie.
 
Onze toenmalige predikant ds. Willem Roskam heeft in korte, toegankelijke teksten onze gesprekken op een mooie wijze samengevat. Het eindresultaat bestaat uit vijf delen. Het eerste gaat over de grondtonen van het geloof. Daarna volgen vier delen over pastoraat en onderlinge zorg, over diaconale en missionaire kerk-zijn, over liturgie en eredienst en over diversiteit in de gemeente.
 
Tijdens haar bezinningsdag begin oktober 2016 heeft de kerkenraad het beleidsdocument besproken en daarna door de gemeente tijdens vier bijeenkomsten in het najaar. Dat heeft geresulteerd in de definitieve versie van het beleidsdocument.
Het eindresultaat is medio april 2017 aan de gemeente gepresenteerd, tijdens en na afloop van een bijzondere dienst op zondag. Het beleidsdocument is te lezen en is hier beschikbaar. 

Heeft u het document gelezen en wilt u een reactie hierop geven, stuur dan een berichtje naar de kerkenraad: scriba@lux-mundi.nl

De Kerkenraad
 
SchuldHulpMaatje in Lexmond

SchuldHulpMaatje in Lexmond
Vrijwilligers op de bres voor mensen met schulden
 
SchuldHulpMaatje is geboren uit nood. Een aantal jaar geleden ging het project van start op initiatief van de gezamenlijke kerken in Nederland. Het is hun antwoord op de toenemende schuldenproblematiek, waarmee zij worden geconfronteerd. Een eenmalige gift is niet de oplossing voor structurele financiële problemen. Ondersteuning van een goed opgeleid maatje is dat wel. Bovendien heeft een maatje ook tijd om naar iemands persoonlijke verhaal te luisteren. Een geweldige opluchting wanneer je tot over de oren in de problemen zit. Want schulden staan zelden op zichzelf en geven bovendien een enorme stress.

Een SchuldHulpMaatje nodig? Klik hier.
Een SchuldHulpMaatje worden? Klik hier.
Meer weten over SchuldHulpMaatje in Lexmond? Klik hier.
lees meer »
 
Nieuwsgierig naar het ontstaan van Protestantse Gemeente Lexmond? Nieuwsgierig naar het ontstaan van Protestantse Gemeente Lexmond?
Links in het uitklapmenu tref je het hoofdstuk 'Historie' aan. Klik hiernaast of hier om meer informatie te krijgen over het ontstaan van Protestantse Gemeente Lexmond. Recent is de informatie uitgebreid en up to date gemaakt.
 
Kletsklapper met LEV Kletsklapper met LEV
Sinds september 2014 is De Kletsklapper en sinds maart 2019 LEV in omloop in Lexmond én ver daarbuiten! Heb je interesse?      
Of kijk op http://www.facebook.com/kletsklapper of op https://www.metlev.eu/ .
 
 
Opmerkingen over deze website?
webmasterluxmundi@gmail.com
 
AVG & foto's
Met ingang van mei 2018 zal het foto-album niet meer worden geactualiseerd. Volg ons op Facebook om onze meest recente foto's te bekijken.
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.