PKN
Protestantse Gemeente Lexmond
 
2020 Corona & Lux Mundi 2020 Corona & Lux Mundi
In het eerste kwartaal van 2020 kreeg het coronavirus de wereld in zijn greep. De uitbraak van dit virus heeft een grote impact op het gemeenteleven van Lux Mundi. Op Bidstond 2020, 11 maart 2020, wordt de laatste reguliere dienst gehouden in het kerkgebouw. Vanaf die datum worden diensten door middel van Kerkomroep en Youtube bij de mensen in de huiskamer gebracht. In de eerste weken wordt snel geschakeld en veel geleerd; van een in delen opgenomen eredienst naar een volledige livestream.

Onder de toenemende en dan weer afnemende maatregelen kunnen de kerkdiensten in kleine groepen, op 1,5 meter afstand bezocht worden. Van gemeentezang is geen sprake. Een 4 koppige cantorij neemt de samenzang voor haar rekening. Er is ook een periode waarin het geheel niet gezongen kan worden. Opnames van de cantorij worden in de livestream geschoven. De begeleiding van en de cantorij wordt verzorgd door Roel de With. In het tweede kwartaal van 2020 wordt daarvoor een piano aangeschaft.

Om een indruk te geven van de diensten in 2020:
Stille Zaterdag 2020
Hemelvaart 2020
Advent 2020
Kerstnacht 2020

Ook jeugdwerk, pastoraat en gemeenteactiviteiten worden in 2020 opgeschort of worden omgezet naar digitale ontmoetingen. 
terug
 
 
Opmerkingen over deze website?
webmasterluxmundi@gmail.com
 
AVG & foto's
Met ingang van mei 2018 zal het foto-album niet meer worden geactualiseerd. Volg ons op Facebook om onze meest recente foto's te bekijken.
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.