PKN
Protestantse Gemeente Lexmond
 
#kerstinvijfheerenlanden #kerststalinvijfheerenlanden

#kerstinvijfheerenlanden #kerststalinvijfheerenlanden

29 november - Waar denk jij aan bij kerstnacht? Misschien denk je wel aan ontmoetingen rond de tafel, denk je aan kerstliederen in de kerk? Of sta jij stil bij dat wonderlijke verhaal wat zich in die kerstnacht afspeelde in en rond de kerststal? Denk je aan versierde huizen en ramen, of aan kerstpost waarmee je de ander het goede wenst?

Dit jaar géén kerstnachtdienst in een volgepakt Lux Mundi. Maar wat dan wel? Vanaf eerste Advent zal Kerst steeds meer zichtbaar worden op het dorp, online en in de regio. Engelen wijzen ons de weg door achter ramen te verschijnen, door post te versturen, misschien staat er wel een engel bij u/ jou op de stoep!

Samen onderweg naar Kerst. Doet u, doe jij mee? Via onder andere de Brief op Zondag, de website en social media zullen we iedereen uitnodigen om mee te doen. Samen bouwen we een kerststal en gaan we op engelentocht. Samen inspireren we elkaar met post en ontmoeting. Samen maken we het verhaal van Kerst zichtbaar op de dorpen en in onze huizen. Misschien klinkt het nog wat cryptisch, maar hou vooral de communicatiekanalen in de gaten!


6 december – Heb jij/ heeft u hem al zien stralen, de Adventsster in de toren van de kerk? Onder die Adventsster tref je een stal, neem gerust een kijkje. Er is elke week iets meer te beleven en te luisteren! Hoe is het met (jo)uw kerststal thuis? Wordt het daar al iets drukker? Laat het ons weten op Facebook en Instagram! #kerststalinvijfheerenlanden 

Samen onderweg naar kerst! Doet u, doe jij mee? Vanaf zaterdag 5 december kun je terecht bij De Spar voor een poster van een engel of een engel om te knutselen. Zet de engel in je raam, hang de poster zichtbaar op. Tussen 12 en 27 december zijn kinderen dan in de gelegenheid om hun eigen Engelentocht in Lexmond of Hei- en Boeicop te lopen. Heb je thuis al een (andere) engel? Maak ook deze zichtbaar in je raam! De poster is overigens ook hier (zwart-wit) en hier (kleur) te downloaden. Meer informatie over de Engelentocht volgt volgende week. #kerstinvijfheerenlanden 

Jij bent een engel! Dat is te lezen op de 1000 ansichtkaarten die vanaf 5 december gratis verkrijgbaar zijn bij de Lexmondse middenstand. Neem er gerust een paar mee en verstuur ze naar degenen die een engel voor jou zijn geweest in de afgelopen periode. 

Met kerststallen, engelen en post maken we kerst zichtbaar voor elkaar, op het dorp en online! 

13 december 
In de afgelopen week heeft u kerstengelen en engelenansichtkaarten mee kunnen nemen bij de Lexmondse middenstand. Misschien heeft u wel een engel op bezoek gehad. Of een ansichtkaarten verzonden of gekregen waarin duidelijk werd wat u voor elkaar betekent. Met de allerlei soorten kerstengel(en) in uw raam maakt u een engelentocht mede mogelijk. Doet u mee? Met een eigen engel of eentje uit De Spar? Nog geen engel of kaarten in huis? Ze zijn nog beperkt beschikbaar op de eerdergenoemde plekken. 

Engelentocht! Tussen 12 en 27 december worden kinderen uit Lexmond en Hei- en Boeicop uitgenodigd een Engelentocht te lopen in Lexmond of Hei- en Boeicop. Maandag 14 december krijgen alle kinderen uit de groepen 1 t/m 4 van de basisscholen een ‘bingokaart’ waarmee de kinderen in de dagen erna op pad kunnen. Deze bingokaarten zijn ook hier (Lexmond) en hier (Hei- en Boeicop) te downloaden. De kinderen gaan op zoek naar de engelen die u meegenomen heeft uit De Spar óf een engel die u al in uw bezit had en ook achter het raam heeft geplaatst. Uw hulp is hierbij dus gevraagd en hard nodig.

20 decemberDeze zondag is het alweer 4e Advent en langzaam wordt kerst steeds meer zichtbaar om ons heen. Heeft u/ heb jij ze al gezien, al die engelen op het dorp? Heeft u/ heb jij al een kijkje genomen bij de kerststal bij de kerk, of bij andermans kerststal online? 

Deze laatste week voor kerst treft u nog meer 'kerst op straat'. Geef uw ogen maar eens de kost op/ rond de Dorpsstraat. Verspreid treft u vijf passages uit het kerstverhaal volgens Lucas. En bij iedere bijbeltekst een QR-code om geinspireerd te raken bij dat bijbelgedeelte. Eén van de bijdrages achter zo'n QR-code komt vanuit de Lexmondse Hervormde Gemeente. Voor de echte speurneuzen onder ons; onder iedere bijbeltekst staat een deel van een code. Wie de code kraakt, wint een prijs! We nodigen iedereen van  harte uit om op straat iets van het kerstverhaal te beleven. 

25 december - De komende dagen bent u, ben jij nog in de gelegenheid een dorpswandeling te maken langs engelen, teksten en qr-codes. Kijk je ogen uit bij de levensgrote kerststal achter glas bij Lux Mundi, ga op engelentocht met een ‘bingokaart’ in je hand of laat je via je smartphone inspireren bij de 5 bijbelgedeeltes met qr-code op het dorp. Op 29 december van 13.00 tot 15.00 uur staan we voor de kinderen t/m groep 4 van de basisschool bij ‘De Beurs’ op Dorpsstraat 69 in Lexmond. Lever je volle bingokaart in ontvang je kerstgeschenk!

3 januari - Afgelopen week werd een aantal onderdelen van #kerstinvijfheerenlanden afgerond. De engelentocht kwam tot een einde en ook de bijbelgedeeltes uit Lucas verdwenen weer van straat. Toch is het project als geheel zeker nog niet ten einde. Aan de kerststal in Lux Mundi werd een fotobooth toegevoegd. Je kunt een ander of jezelf fotograferen als engel, omdat hij of zij voor jou een engel is. De kerststal is overigens nog niet compleet! Benieuwd naar wie er nog moeten verschijnen? Neem de komende week gerust nog een kijkje bij de levensgrote #kerststalinvijfheerenlanden.

6 januari - 'Driekoningen'

Een ster keek naar de aarde
en zei: weet je wat ik zie?
ik zie beneden koningen
niet één, niet twéé, maar drié!

Ze willen vast naar het kindje
om cadeautjes te gaan geven
maar ze moeten niet verdwalen
dus ik wijs de weg wel even

Kom maar mee, drie koningen
Ik geef de richting aan
als je me volgt, zie je vanzelf
de weg die je moet gaan

Zo bracht de ster ze keurig
naar het kindje – klein en teer
en knielden de drie koningen
voor de kribbe neer

En toen de koningen allang
weer weg waren gegaan
bleef die mooie gouden ster
stralend aan de hemel staan

De drie koningen zijn inmiddels in de kerststal aangekomen en ze brachten kostbare cadeaus mee. Ze zijn nog wel even te bezichtigen: tot en met woensdag 13 januari staat de kerststal nog in/bij Lux Mundi. Natuurlijk kun je ook een nieuw verhaal luisteren. Scan de QR code voor een verhaal over de drie koningen of de drie wijzen. Maak je ook een mooie foto bij de fotobooth?

Algemeen - Op social media zullen we werken met de hashtags #kerststalinvijfheerenlanden en #kerstinvijfheerenlanden. Online is Lux Mundi te vinden op www.facebook.com/luxmundilexmond, www.instagram.com/luxmundilexmond, www.youtube.com/luxmundilexmond. Ook zonder lidmaatschap van deze platforms kunt u/ jij een kijkje nemen door op de links te klikken.

Evangelisatiecommissie
terug
 
 
Opmerkingen over deze website?
webmasterluxmundi@gmail.com
 
AVG & foto's
Met ingang van mei 2018 zal het foto-album niet meer worden geactualiseerd. Volg ons op Facebook om onze meest recente foto's te bekijken.
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.