PKN
Protestantse Gemeente Lexmond
 
Lux Mundi in 'Petrus in het land' Lux Mundi in 'Petrus in het land'


Durf je te geloven dat je zelf een licht bent? Onze voorganger Harmke Heuver vindt dat soms lastig, maar in de mensen in de kerk vindt ze schoonheid, kracht, liefde en licht. Ze vindt er God. 'In onze levens, hoe verschillend ook, is zoveel licht te vinden. Zoveel geloof, hoop en liefde.' Zoals gemeentelid Anton Lakerveld, die schuldhulpmaatje is en probeert om mensen uitzicht te geven op betere tijden. Of Tijmen van Zessen, die als boer manieren zoekt om zijn bedrijf zo verantwoord mogelijk te runnen. En Irene Hardenbol zorgt letterlijk voor licht: zij maakt met jongeren uit de kerk de nieuwe paaskaars. Hoor ook van de korte verhalen van Johan, Gea, Martijn en Joost-Jan. Zij schuwen de schaduw niet in hun zoektocht naar licht.

In februari 2024 werd in en rond Lux Mundi een aflevering opgenomen van het KRO-NCRV-programma 'Petrus in het land'. Aan de hand van een thema wordt in iedere aflevering een gemeente geportretteerd. Het thema van de Lexmondse aflevering van 2 maart 2024 was 'Lichtvinders'. Terugkijken? Klik dan hier.
 
terug
 
 
Opmerkingen over deze website?
webmasterluxmundi@gmail.com
 
AVG & foto's
Met ingang van mei 2018 zal het foto-album niet meer worden geactualiseerd. Volg ons op Facebook om onze meest recente foto's te bekijken.
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.