PKN
Protestantse Gemeente Lexmond
 
Open middagen Open middagen

De diaconie organiseert in samenwerking met de evangelisatiecommissie een aantal “Open Middagen”. Een enthousiaste groep mensen zorgt voor de uitvoering van deze middagen, die bekend worden gemaakt via de Brief op Zondag, Profiel en in de plaatselijke media.

De naam 'open middag' wil zeggen dat iedereen welkom is.  Wie geen eigen vervoer heeft, kan altijd opgehaald en thuisgebracht worden.

We houden drie open middagen per jaar die allemaal hun eigen karakter hebben.
Een voorjaarsbijeenkomst met een spreker die iets laat zien of  laat horen (voorbeeld muziek) .

In het najaar hebben we een uitgebreide open middag met een maaltijd.
In de week voor Kerst organiseren we een Kerstmiddag  met zang en muziek en een Kerstverhaal. Na afloop ontvangen de bezoekers een kerstattentie.
Kenmerk van alle open middagen is, dat het een feestelijk gebeuren is.  De ruimte wordt gezellig aangekleed met bloemen of kerstversiering.  De koffie staat klaar en er is ruimte voor ontmoeting.
Als er geen andere verplichtingen zijn, is onze predikant aanwezig en maakt met zoveel mogelijk mensen een praatje.
De pauzes zijn dan ook zeer geanimeerd, want er wordt een drankje geschonken. De keuze van drankjes is zeer divers, maar een glas advocaat met veel slagroom is duidelijk favoriet.

Met de open middagen proberen we vorm te geven aan onze open gemeenschap waar iedereen welkom is en waar ieder mens zich thuis voelt.

 

 

terug
 
 
Opmerkingen over deze website?
webmasterluxmundi@gmail.com
 
AVG & foto's
Met ingang van mei 2018 zal het foto-album niet meer worden geactualiseerd. Volg ons op Facebook om onze meest recente foto's te bekijken.
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.