PKN
Protestantse Gemeente Lexmond
 
Verhuizingen Verhuizingen

Bij verhuizing naar een andere burgerlijke gemeente en inschrijving bij de burgerlijke stand van die nieuwe burgerlijke gemeente, ontvangt het Kerkelijk Bureau van de gemeente van vertrek èn de gemeente van vestiging mededeling van die verandering. De landelijke kerkadministratie (SMRA) houdt de verhuizing bij.
Elk gemeentelid wordt door deze SMRA automatisch uitgeschreven als lid en ingeschreven als lid van de gemeente van de nieuwe woonplaats. De verhuizende personen krijgen daarvan géén bericht. Alleen als in de nieuwe woonplaats niet een
“soortgelijke” kerk staat, wordt de mogelijkheid geboden bezwaar te maken tegen de inschrijving als lid van die gemeente. Op uitdrukkelijk verzoek van betrokkene is het ook mogelijk om lid te worden van een gemeente buiten de woonplaats. Na een uitgebreide papier-winkel van aanvragen en handtekeningen kan de aanvrager/ster dan een zogenaamd “voorkeurlid” worden van de kerk van zijn/haar keuze. Alles loopt via de wijkouderling, de kerkenraad en het Kerkelijk bureau. 

terug
 
 
Opmerkingen over deze website?
webmasterluxmundi@gmail.com
 
AVG & foto's
Met ingang van mei 2018 zal het foto-album niet meer worden geactualiseerd. Volg ons op Facebook om onze meest recente foto's te bekijken.
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.