PKN
Protestantse Gemeente Lexmond
 
Vrijheid, Herdenken, Bevrijding

Vrijheid, Herdenken, Bevrijding


Net als alle andere samenkomsten en evenementen zijn ook herdenkingen en festiviteiten rondom '75 jaar Bevrijding' dit jaar opgeschort. Dat vinden we jammer, omdat we in respect de slachtoffers van de oorlog gedenken en onze vrijheid in dankbaarheid koesteren.

Enkele leden vanuit Lux Mundi hebben initiatief genomen om een online programma te maken voor deze dagen. Telkens zijn daarin korte interviews, muziek en een meditatie opgenomen. We hopen dat jong en oud zich hierin zullen herkennen en dat we vanuit onze eigen identiteit als kerken een bijdrage kunnen leveren aan bezinning op deze thema’s.

75 jaar geleden is de bevrijding vanuit de Lexmondse kerken in gezamenlijkheid gevierd, gelukkig kan dat ook vandaag. We vonden ds. Vroegindeweij van de Hervormde Gemeente direct bereid om bij te dragen.

Medewerking wordt verleend door kunstenaar Frits Cieraad, historicus Walter van Zijderveld, zorgmanager Yoran Aantjes, 'meester' Mesker, jeugdclubs en diverse jongeren van Lux Mundi met muziek en zang en organist Roel de With. Niet iedereen is hier genoemd, maar dat merkt u verder vanzelf!

De video-opnames van een klein half uur zijn op 3, 4 en op 5 mei te vinden op het Youtube kanaal Lux Mundi Lexmond.
3 mei - Vrijheid
4 mei - Gedenken
5 mei - Bevrijding

We hopen zo iets te delen van onze verbondenheid in gedenken en vieren, voor allen in onze dorpen. Vergeet daarom niet de link naar de vieringen door te geven aan onze dorpsgenoten. To slot; allen die meegewerkt hebben aan dit programma: heel hartelijk dank!

terug
 
 
Opmerkingen over deze website?
webmasterluxmundi@gmail.com
 
AVG & foto's
Met ingang van mei 2018 zal het foto-album niet meer worden geactualiseerd. Volg ons op Facebook om onze meest recente foto's te bekijken.
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.